Feline de Jonge 2

Een nieuw avontuur voor Feline en Marley

Tijdens de vorige editie van Paard&Koets heeft Feline de Jonge haar avonturen vastgelegd in een vlog, welke bijna 14.000 keer is bekeken. Tijdens dit weekend maakte ze kennis met deze tak van de paardensport en besloot toen direct dit ook eens te proberen. Dat moment is nu aangebroken, want tijdens Paard&Koets gaat ze samen met Wito Mink aan de slag om haar pony Marley te beleren voor de wagen.

Feline’s passie voor paarden speelt al haar hele leven een grote rol. In haar jonge jaren was ze altijd actief op de manege en had daarnaast verschillende verzorgpony’s. Op haar veertiende kwam ze haar pony Marley tegen. “Ik reed met mijn toenmalige verzorgpony langs een weiland en daar zag ik Marley staan. Ik dacht direct: ‘Wauw, wat een mooie pony!’. Op dat moment besloot ik dat ik heel graag deel wilde uitmaken van zijn leven, dus vroeg ik in mijn omgeving wie de eigenaar was.” Hier kwam Feline al gauw achter en na een fijne kennismaking mocht ze hem al snel ‘haar verzorgpony’ noemen. Ondertussen spaarde ze geld zodat ze Marley op een dag kon kopen. Ook dit gebeurde vrij rap na hun eerste kennismaking. “Toen ik hem kocht was hij pas tweeëneenhalf jaar, dus heb ik Marley helemaal zelf opgeleid. Het leuke aan hem is dat hij zo veelzijdig is en eigenlijk ook overal goed in is. Of het nu gaat om een dressuur- of springwedstrijd, een crossparcours of rijden zonder tuig… Niks is te gek voor hem!”

What’s next?
Sinds haar aanwezigheid tijdens de vorige editie van Paard&Koets komt Feline graag naar het evenement, zeker nu het concept en de locatie zijn veranderd. Ze had destijds nog weinig kennis of affiniteit met mensport, maar vond het toch een van de leukste evenementen van dat jaar. “De sfeer die er hangt is enorm fijn. Daarnaast zijn de clinics en demonstraties erg indrukwekkend. Je merkt dat de adrenaline in de lucht hangt door het enthousiasme van de toeschouwers. Dit samen met de open en gezellige sfeer maakt het evenement ook enorm leuk voor niet-menners. Ik ben altijd opzoek naar variatie in mijn activiteiten met Marley en ik stel mezelf dan de vraag: ‘What’s next?’ Dit moest natuurlijk mennen zijn!” Tijdens de komende editie verzorgt Wito Mink samen met Feline een demonstratie over het beleren van een paard voor de wagen.

 

Wito licht als ervaren menner de fijne kneepjes van het vak toe en laat zien hoe hij Marley de beginselen van het mennen aanleert. “Ik wil tijdens het evenement laten zien dat een paard veelzijdiger is dan je denkt. Ik vind die veelzijdigheid erg belangrijk en daarom denk ik dat mennen een mooie aanvulling is op onze vaste trainingen. Het leuke aan mennen is dat je het sámen kunt doen met mensen die geen ervaring hebben met paarden. Door samen plaats te nemen op de wagen kan ik mijn passie met ze delen, en dat is natuurlijk iets heel moois.”

Vloggen
Feline brengt net zoals de vorige editie ook nu weer haar vlogcamera mee. “Ik wil al het mooie van de mensport vastleggen en wil mijn kijkers graag laten zien wat voor fijne en enthousiaste sfeer er is tijdens het evenement.” Feline maakt al ruim drie jaar vlogs voor haar YouTube kanaal. Deze is inmiddels gegroeid tot ruim 50.000 volgers. Ze heeft ooit voor de lol een camera in haar handen genomen en een vlog gemaakt, maar door het succes en het plezier dat ze erin had veranderde dit al gauw in een ‘uit de hand gelopen hobby’. “Het aantal volgers groeide in een mum van tijd. Dit, samen met de vragen die werden gesteld door de kijkers, gaf mij het besef dat ik met mijn video’s een voorbeeldfunctie kan invullen. Mijn vlogs zijn veelzijdig doordat ik informatieve video’s afwissel met grappige video’s. Op mijn kanaal laat ik zien hoe het leven van iemand met een eigen paard eruit ziet en welke leuke dingen je allemaal samen kunt doen. Vooral het plezier dat Marley en ik samen beleven vind ik het belangrijkste om vast te leggen.” De combinatie van plezier en kennis delen is ook wat Feline tijdens haar demonstratie op zondag met Wito laat zien. Ze kijkt uit naar het evenement en is benieuwd naar de nieuwe locatie. “Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat alles wordt vastgelegd zodat er niets gemist wordt van dit prachtige evenement!”

Paard&Koets
De clinic ‘YouTube pony Marley voor de wagen’ is op zondag 22 april van 16.50 uur tot 17.15 uur. Wito Mink laat zien hoe hij Marley beleerd voor de menwagen en legt uit hoe hij dit aanpakt. Dit is Feline’s kennismaking met de mensport, en hoe fijn is het om dat onder toeziend oog van Wito te mogen doen? Het belooft een erg leuke en leerzame clinic te worden!