Paard & Koets 2016

Menvereniging Waal & Linge wint Mennifique Wisseltrofee

ERMELO – Menvereniging Waal & Linge heeft vrijdagavond de Mennifique Wisseltrofee 2016 gewonnen tijdens Paard&Koets, hét driedaagse menevenement voor binnen- en buitenlandse mensporters. Door middel van deze wisseltrofee zet de organisatie van Paard&Koets enthousiaste personen in het zonnetje die veel voor de mensport betekenen. Soms voor, en meestal achter de schermen.

Motivatie
Begin dit jaar wierp Menvereniging Waal & Linge zich op als kandidaat voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voor paramenners en in een periode van slechts vier maanden werden door de zeer enthousiaste leden voorbereidingen getroffen voor wat een zeer geslaagd WK in Beesd zou worden. In Beesd is jaarlijks één van de grootste menwedstrijden van Nederland, waar ieder jaar op de schitterende terreinen van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zo’n tweehonderd deelnemers in de klassen 1 tot en met 4 aan de start komen. Ook mocht vereniging Waal & Linge de afgelopen jaren diverse KNHS- en Nederlandse kampioenschappen organiseren en staan er jaarlijks een aantal dressuur-vaardigheidswedstrijden op het programma. In 2008 leverde Waal & Linge een fikse bijdrage aan de organisatie van het WK vierspannen.

Actieve vereniging
Waal & Linge is een hechte vereniging die een uitdaging niet uit de weg gaat. Naast de jaarlijkse menwedstrijd zijn de leden actief betrokken bij onder meer de menclinics tijdens de zomer- en winterfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt,

 

worden er lessen gevolgd en gaan de leden regelmatig met elkaar op stap naar menevenementen zoals de wereldbekerwedstrijd Vierspannen in Mechelen en de Strijd der Districten in Ermelo.

Over Mennifique Wisseltrofee
De Mennifique Wisseltrofee is een bronzen beeld van een prachtige paardentorso, verbeeld met bijzonder gevoel voor detaillering. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar bij de volgende verkiezing een kleine reproductie van de wisseltrofee. De prijs werd in 2014 in het leven geroepen door de organisatie van Paard&Koets. Eerdere winnaars waren Tjeerd Velstra (2015) en Jan van den Broek (2014).

Paard&Koets 2016
De 34ste editie van Paard&Koets is op 4, 5 en 6 november 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Academy Bartels in Hooge Mierde is sinds 2014 organisator van dit evenement omdat de toenmalige organisatie na 31 jaar ophield met bestaan. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.paardenkoets.nl.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:
Voor aanvullende informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Eline de Groot. Pers is van harte welkom op Paard&Koets. Ook voor accreditaties kunt u bij haar terecht. Ze is telefonisch te bereiken via 013-5091666 en per e-mail: e.de.groot@academybartels.com.